Порошенко підписав закон про термомодернізацію

Порошенко підписав закон про термомодернізацію

Укрінформ
Президент України підписав розроблений за активної участі Держенергоефективності закон щодо продовження укладання енергосервісних договорів для термомодернізації будівель бюджетних установ.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Цей закон дає "зелене" світло роботі ЕСКО-компаній у бюджетній сфері та дозволяє вирішити питання підвищення рівня енергоефективності у закладах соціальної сфери без залучення додаткових бюджетних коштів. Тепер ЕСКО-компанії матимуть усі законодавчі підстави залучати приватні інвестиції у впровадження енергоефективних заходів у школах, дитсадках, лікарнях тощо", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, цим законом удосконалено механізм енергосервісу і передбачено можливість застосування електронних аукціонів через систему Prozorro для закупівель енергосервісу.

"Таким чином, у 2017 році ми продовжимо відкривати ринок енергосервісу у бюджетній сфері України. Його потенціал сягає близько 5 млрд євро", - прокоментував голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Сергій Савчук та додав, що цьогоріч очікується укладання близько 100 ЕСКО-договорів.

Закон фактично є ще одним кроком до енергонезалежності та економічного розвитку всієї країни. Серед основних переваг закону - зменшення енергоспоживання у близько 100 тис. бюджетних установ України; заощадження мільйонів гривень бюджетних коштів на модернізації бюджетних установ; активізація малого та середнього бізнесу, створення нових робочих місць; зміцнення співпраці влади та бізнесу в рамках ЕСКО-договорів; покращення комфортних умов перебування у закладах соціальної сфери.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації" (щодо механізму закупівлі енергосервісу) - №4549 - був проголосований Верховною Радою 23 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-