В Албанії опозиція погрожує зірвати місцеві вибори

В Албанії опозиція погрожує зірвати місцеві вибори

Укрінформ
Опозиційні партії Албанії планують провести національну акцію протесту 7 травня, в день проведення місцевих виборів у місті Кавая на заході країни.

Про це повідомляє Associated Press

"Головна опозиційна Демократична партія заявила, що не реєструватиметься в Центральній виборчій комісії, бойкотуючи таким чином вибори в Каваї, а також заплановані на 18 червня національні парламентські вибори, якщо тільки нинішній коаліційний уряд не погодиться створити тимчасовий уряд, який поведе країну на вибори", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вибори в Каваї відбудуться після того, як мандат колишнього мера був скасований через його кримінальне минуле.

Опозиція не вірить, що нинішній уряд забезпечить справедливі вибори, і вважає, що влада вдаватиметься до маніпуляцій.

З середини лютого члени опозиції заблокували центральний бульвар у столиці країни Тирані. Опозиція також бойкотує парламент, аби не допустити початку судових реформ, які дозволили б Албанії розпочати переговори про вступ у Євросоюз.

У вівторок парламент збереться на позачергову сесію, щоб обрати членів комісій для оцінки особистого та професійного досвіду близько 800 суддів і прокурорів.

Опозиція вже заявила, що не братиме участі в засіданні, звинувачуючи уряд у зміні досягнутої торік домовленості щодо судової реформи, яка мала б забезпечити незалежність суддів і прокурорів від політики і викоренити хабарництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-