Маккейн вбачає “часткову провину” США у хіматаці в Сирії

Маккейн вбачає “часткову провину” США у хіматаці в Сирії

Укрінформ
Сенатор-республіканець від штату Арізони Джон Маккейн вважає, що адміністрація президента США Дональда Трампа частково винна у застосуванні президентом Сирії Башаром Асадом хімічної зброї в провінції Ідліб.

Про це повідомляє CBS.

"Я думаю, можливо, частково є провина (Білого дому - Ред.)", - сказав сенатор.

Маккейн відповів на зауваження, які держсекретар США Рекс Тіллерсон зробив наприкінці березня, до нападу, в тому числі на коментарі про те, що сирійський народ буде визначати долю Асада, і що його повалення не є головним пріоритетом.

Сенатор вважає, що США не повинні вибирати головний пріоритет в Сирії з двох - боротьба з терористами або політичне врегулювання, а вирішувати обидві проблеми одночасно, оскільки вони взаємопов'язані.

Водночас Маккейн все ж підтримав рішення президента завдати удар по Сирії.

"Я думаю, те, що зробив президент - це важливий перший крок, це зміна курсу політики останніх восьми років", - заявив він.

Як повідомляв Укрінформу, військові США вночі 7 квітня атакували десятками ракет "Томагавк" аеродром Шейрат на заході Сирії. Метою атаки були злітно-посадочні смуги, літаки й заправні станції. Це стало відповіддю на загибель десятків людей у результаті хімічної атаки у провінції Ідліб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-