Тіллерсон розкритикував Росію

Тіллерсон розкритикував Росію

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон розкритикував Росію за те, що вона не змогла завадити сирійській владі здійснити хімічну атаку на місто, яке утримують повстанці.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Росія погодилася контролювати процес знищення запасів хімічної зброї в Сирії і гарантувати повну заборону її використання", - нагадав держсекретар США і додав, що відповідальність за використання цієї зброї лежить на РФ.

Водночас він заявив в ефірі телеканалу CBS, що США не мають доказів того, що Росія знала про хімічну атаку.

Однак, "чи була Росія співучасником, її спеціалісти були некомпетентними або їх обвела навколо пальця" сирійська влада - у будь-якому випадку російська влада "не виконала своїх зобов'язань перед міжнародною спільнотою", сказав Тіллерсон.

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" у понеділок мають зустрітися в Італії. На зустрічі обговорюватиметься, як збільшити тиск на Росію, щоби змусити її дистанціюватися від президента Сирії Башара Асада.

У вівторок Тіллерсон поїде до Москви, де у нього запланована зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Як повідомлялося, 4 квітня у ймовірній хімічній атаці на місто Хан-Шейхун у Сирії загинуло 89 людей. У відповідь на атаку США випустили по сирійській авіабазі 59 крилатих ракет "Томагавк". Метою авіаудара названо "стримування режиму від використанням хімічної зброї знову".

У Пентагоні заявили, що російські військові, які підтримують сирійський уряд, були поінформовані заздалегідь про цей крок з боку США.

Франція, Британія і США вважають сирійську владу винною в атаці на Хан-Шейхун.

Офіційний Дамаск заперечує причетність до хімічної атаки. Росія, яка підтримує режим Башара Асада, припустила, що сирійська авіація могла розбомбити склад хімічної зброї повстанців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-