Теракт у Стокгольмі: арештували другого підозрюваного

Теракт у Стокгольмі: арештували другого підозрюваного

Укрінформ
Шведські прокурори заявили про другий арешт у справі щодо наїзду вантажівки на людей. Перший затриманий перебував у розшуку для депортації.

Про це повідомляє DW

"Шведські правоохоронці повідомили про поточний перебіг розслідування нападу в центрі Стокгольма. Суд у неділю, 9 квітня, підтвердив дані про другий арешт у цій справі, про який раніше написали місцеві ЗМІ", -  зазначила суддя Хельга Хульманн повідомила агенції AFP.

Водночас стокгольмська поліція розповіла деталі про першого заарештованого. Підозрюваний у скеровуванні вантажівки в натовп біля торговельного центру, 39-річний виходець з Узбекистану, був шукачем притулку, якому відмовили у його наданні. Цю особу розшукували для депортації.

"Ми знаємо, що він цікавився екстремістськими організаціями на кшталт "Ісламської держави", - наводить агенція AP слова керівника поліції.

Він додав, що ідентифіковано усіх загиблих у нападі. Ними виявилися два громадянина Швеції, один британець та один бельгієць. Шеф поліції зазначив також, що правоохоронці затримали ще п'ятьох осіб у зв'язку з атакою, більше 500 - допитали.

Представник поліції Ян Евенссон додав, що розшук можливих пособників та соратників виконавця нападу триває, повідомляє інформагентство dpa.

Фото: Aftonbladet

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-