Трамп повідомив Конгрес США про можливість нових ударів по Сирії

Трамп повідомив Конгрес США про можливість нових ударів по Сирії

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп повідомив американському Конгресу про обставини ракетного ударупо Сирії й попередив про можливість нових атак «за потреби».

Про це йдеться в оприлюдненому 8 квітня листі на ім’я спікера Палати представників Пола Райана та тимчасового голови Сенату Орріна Хатча.

«Я наказав здійснити цю акцію, щоб погіршити здатність сирійської армії проводити подальші атаки з застосуванням хімічної зброї... тим самим сприяючи стабільності в регіоні і запобігаючи погіршенню нинішньої гуманітарної катастрофи», – цитує листа Радіо Свобода.

Далі президент наголосив, що Сполучені Штати «вживатимуть додаткових заходів, мірою потреби і доцільності, обстоюючи свої важливі національні інтереси».

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 7 квітня військові США атакували десятками ракет «Томагавк» аеродром сирійських урядових військ на заході Сирії.

Дональд Трамп, який зробив заяву після цього удару, зазначив, що це була реакція на застосування режимом президента Сирії Башара Асада хімічної зброї в місті Хан-Шейхун. «Роки спроб змінити поведінку Асада провалилися, і провалилися драматично», – наголосив Трамп у телезверненні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-