Австралія надасть Афганістану допомоги на понад $240 млн

Австралія надасть Афганістану допомоги на понад $240 млн

Укрінформ
Прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл та президент Афганістану Мохаммад Ашраф Гані, який перебуває в Австралії з першим в історії двох країн державним візитом, підписали меморандум про взаєморозуміння та розвиток партнерства між країнами.

Про це повідомляє Australian Associated Press.

Документ передбачає надання Афганістану допомоги  на суму 320 млн. австрал. дол. (понад 240 млн дол. США) впродовж чотирьох років до 2020 року.

Згідно з меморандумом, країни співпрацюватимуть у сфері інфраструктури, освіти і зайнятості жінок і дівчаток, сільського господарства, управління водними ресурсами, підготовки афганських цивільних службовців та підтримки ініціатив щодо боротьби з корупцією. Крім того, австралійська компанія Geoscience Australia консультуватиме Міністерство ресурсів Афганістану щодо поліпшення управління енергетичними, мінеральними і водними ресурсами.

Лідери країн також обговорили безпекову ситуацію в Афганістані. Австралійська сторона запевнила у готовності і далі сприяти стабілізаційному процесу, зокрема шляхом збільшення свого контингенту.

Нагадаємо: наразі в Афганістні проходять службу 270 австралійських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-