Додон прокоментував заяву генсека НАТО про нейтралітет Молдови

Додон прокоментував заяву генсека НАТО про нейтралітет Молдови

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон вітає заяву Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про "повагу до нейтралітету і територіальної цілісності Молдови".

Про це йдеться в Коментарі адміністрації президента за підсумками зустрічі в Брюсселі прем'єр-міністра Молдови Павла Філіппа з Єнсом Столтенбергом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Адміністрація президента Республіки Молдова прийняла до відома заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіппом. Ми вітаємо цю заяву, яка свідчить про те, що НАТО усвідомлює реальну перспективу постійного нейтралітету нашої держави з точки зору міжнародного визнання цього факту", - зауважується в коментарі.

Підкреслюється також, що "молдовська сторона готова до діалогу про можливе підписання в майбутньому відповідних політичних декларацій щодо постійного нейтралітету Молдови як одного з основних елементів взаємовигідного співробітництва між Молдовою і НАТО".

Водночас у коментарі президентської адміністрації зазначається, що "відкриття Офісу НАТО в Кишиневі не сприятиме зміцненню атмосфери довіри серед громадян, в тому числі серед жителів Придністровського регіону".

Раніше президент Молдови заявляв, що наполягатиме на скасуванні Угоди про відкриття Офісу НАТО в молдовській столиці.

Кількома днями раніше Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що "Північноатлантичний альянс поважає нейтралітет, суверенітет, незалежність і територіальну цілісність Республіки Молдова".

Відкриття Офісу НАТО в Кишиневі заплановано на літо 2017 року.

Фото: gagauzmedia.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-