Британія після Brexit хоче переписати 12 тисяч законів

Британія після Brexit хоче переписати 12 тисяч законів

Укрінформ
Уряд Британії збирається замінити близько 12 тисяч європейських законів національними у рамках підготовки до виходу з Євросоюзу.

Про це повідомляє ВВС.

Міністр з питань Brexit Девід Девіс заявив, що проект документа "забезпечить ясність і визначеність для бізнесу і споживачів на той день, коли ми покинемо ЄС".

За його словами, це дасть змогу бізнесу працювати, "знаючи, що закони не змінилися за одну ніч", а також забезпечить відсутність різких змін у галузі індивідуальних прав.

Девіс наголосив, що права працівників, захист навколишнього середовища і прав споживачів, які на сьогодні закріплені у законодавстві ЄС, продовжуватимуть працювати як закони Британії, хоча парламент має право змінити їх пізніше.

Законопроект про скасування також означатиме "кінець верховенства права ЄС у Великій Британії", зауважив він. Девіс заявив, що проект закону передбачає вихід Великої Британії з-під юрисдикції Європейського суду.

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня Британія офіційно запустила процес виходу з Європейського Союзу, передавши відповідного листа з повідомленням главі Європейської Ради Дональду Туску. Таким чином Британія запустила статтю 50 Лісабонської угоди. З цього моменту розпочинається дворічний процес виходу країни з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-