Габріель про Brexit: ЄС має відстояти інтереси бізнесу і громадян 27 країн

Габріель про Brexit: ЄС має відстояти інтереси бізнесу і громадян 27 країн

Укрінформ
Європа й після виходу з ЄС Великої Британії залишається найпривабливішим проектом сучасності, але в нього треба вдихати нове життя.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель депутатам Бундестагу на засіданні в четвер, присвяченому запуску Brexit, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Нам, як і раніше, зрозуміло, що ЄС був і залишається найбільшим цивілізаційним проектом ХХ століття, і в ХХІ столітті немає в світі іншого такого регіону, де людина могла би жити так вільно, безпечно і демократично, як у нас, в Європейському Союзі", - сказав Габріель.

При цьому він підкреслив, що Європа тільки тоді буде тим, чим вона є, якщо наступне покоління буде бачити в ній "проект надії, а не проект безнадії". Тому ЄС повинен працювати над поставленими перед ним завданнями забезпечення робочими місцями і безпекою. Робити так, щоб умови життя громадян неухильно поліпшувалася.

Габріель зазначив, що коли друга економіка Європи вирішує покинути Союз, іншим його 27 членам не можна робити вигляд, що нічого не сталося, а визначати свій подальший шлях. Він закликав протистояти популістам, які пропонують прості рішення, а насправді хочуть розколоти Європу.

Говорячи про майбутні переговори з Лондоном, дипломат зауважив, що вони будуть непростими, і ЄС має відстояти інтереси бізнесу і громадян 27 країн. В тому числі інтереси 3 мільйонів громадян Євросоюзу, які працюють і живуть у Британії, серед яких 300 тисяч німців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-