Путін порівняв російські акції протесту з Євромайданом

Путін порівняв російські акції протесту з Євромайданом

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін уперше прокоментував антикорупційні акції 26 березня в РФ, порівнявши їх з початком "арабської весни" і української Революції Гідності.

Про це він заявив у четвер під час панельної дискусії на Арктичному форумі, повідомляє "Дождь".

"Я особисто виступаю за те, щоб питання боротьби з корупцією були в центрі уваги громадськості. Єдине, я вважаю за неправильне, що якісь політичні сили намагаються використати цей інструмент для розкручування на політичній арені, напередодні виборів. Це інструмент "арабської весни" - ми дуже добре знаємо, до чого це призвело", - сказав Путін, не сказавши при цьому ані слова про окупацію Росією українського Криму і агресію РФ на Донбасі.

Це, за його словами, "стало приводом для "державного перевороту" в Україні і кинуло країну в хаос".

Путін також заявив, що не можна використовувати боротьбу з корупцією "для досягнення своїх політичних цілей перед виборами".

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня в кількох містах Росії пройшли акції протесту, спрямовані проти масштабної корупції в уряді РФ. Тільки у Москві, за різними даними, на вулиці вийшли від 8 до 20 тис. осіб. Більше тисячі протестуючих затримали. Серед них, у тому числі, був один з організаторів акції, відомий російський опозиціонер Олексій Навальний.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-