Конгрес США скасував захист конфіденційних даних перед інтернет-провайдерами

Конгрес США скасував захист конфіденційних даних перед інтернет-провайдерами

Укрінформ
Нижня палата Конгресу США, слідом за Сенатом, проголосувала у вівторок за те, щоб звільнити американських провайдерів інтернет-послуг від обов'язкового отримання дозволу користувачів на збір та використання їхніх даних активності в мережі.

Про це повідомляє центральний американський телеканал CNN.

"Палата представників проголосувала у вівторок за скасування правил захисту конфіденційності в Інтернеті, які були схвалені Федеральною комісією зв'язку у останні дні роботи адміністрації Обами", - зазначається в повідомленні.

Минулого тижня це рішення партійною більшістю підтримав і Сенат, уточнює телеканал. Тепер резолюцію має підписати президент Трамп. Однак тут уже немає сумнівів: Білий дім заявив у вівторок, що "рішуче підтримує" прийняте Конгресом скасування захисту особистих даних.

Правила конфіденційності, які так і не набули чинності, зобов'язували інтернет-провайдерів отримувати дозвіл користувачів перед збиранням та обміном даними по них. Йдеться, зокрема, про історію веб-перегляду користувачів, використання додатків і географічне положення. Провайдери також зобов'язували повідомляти клієнтам про вид інформації, яка збирається та надсилається.

Правила захисту персональних даних мали на меті забезпечити додатковий контроль споживачів над їхніми особистими даними в Інтернеті з урахуванням того, що значна кількість пристроїв - від смартфонів до холодильників - можуть бути підключені до Інтернету.

Після того, як президент затвердить рішення Конгресу, повністю контрольованого республіканцями, американські провайдери зможуть вільно торгувати інформацією про активність своїх клієнтів з агентствами реклами та маркетингових досліджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-