Родичі жертв катастрофи Germanwings подали до суду в Іспанії

Родичі жертв катастрофи Germanwings подали до суду в Іспанії

Укрінформ
До іспанського суду надійшов позов від родичів загиблих в авіакатастрофі Germanwings. Сума необхідної компенсації не розголошується.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Родичі шістьох загиблих в результаті авіакатастрофи літака Germanwings подали у понеділок, 27 березня, позов про відшкодування шкоди до іспанського суду. Як стверджують позивачі, катастрофі літака можна було би запобігти, якщо б авіакомпанія або її материнське підприємство Lufthansa своєчасно виявили психічне захворювання другого пілота Андреаса Лубіца (Andreas Lubitz). Сума компенсації не розголошується, проте, за повідомленням адвоката потерпілих, пропозиція авіакомпанії є "образливою", - йдеться в повідомленні.

Як заявив у Барселоні представник групи потерпілих Нарсіс Мотхе, у 27-річного Лубіца було "достатньо" симптомів, однак Lufthansa не сприйняла їх серйозно. Мотхе також розкритикував прокуратуру німецького Дюссельдорфа, яка в січні припинила розслідування трагедії, оскільки не було даних, що провину за загибель пасажирів несуть й інші люди, крім Лубіца. Не виключено, стверджує Мотхе, що в місяці перед авіакатастрофою лікарі, колеги та родичі могли дізнатися про суїцидальні наміри Лубіца.

Як відомо, у січні 2017 року родичі загиблих вже подали позов до суду США.

Як повідомляв Укрінформ, аеробус A320 німецької авіакомпанії Germanwings, що летів з Барселони до Дюссельдорфа, розбився 24 березня 2015 року у французьких Альпах. Загинули всі 150 осіб, які перебували на борту, у тому числі 72-є громадян Німеччини. Слідство дійшло висновку, що другий пілот Андреас Лубіц навмисно привів до катастрофи в горах. Перед цим він замкнувся в кабіні й не пускав туди командира екіпажу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-