Парламент Шотландії схвалив повторний референдум про незалежність

Парламент Шотландії схвалив повторний референдум про незалежність

Укрінформ
Парламент Шотландії прийняв пропозицію про повторний референдум про незалежність, проведення якого прагне перший міністр Нікола Стерджен.

Про це повідомляє ВВС.

"Депутати погодилися провести нове голосування між осінню 2018 року і весною 2019-го - як і наполягала перший міністр Шотландії. За новий референдум проголосували 69 депутатів регіонального парламенту, проти – 59", - зазначається в публікації.

У Шотландії не згодні з результатами референдуму про членство Британії в ЄС. 62% шотландців у ході референдуму, що відбувся у червні 2016 року, проголосували за збереження членства країни в Євросоюзі.

За законом, перед тим як подавати запит про референдум до уряду Британії, Стерджен має отримати дозвіл шотландського парламенту.

Британський уряд вже заявив, що заблокує всі спроби проведення нового референдуму в Шотландії до закінчення процедури Brexit.

У вересні 2014 року в Шотландії вже проводився референдум про незалежність від Британії. Прихильники незалежності тоді програли: 55,3% шотландців проголосували проти виходу Шотландії зі складу Сполученого Королівства.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-