Американський сенат підтримав вступ Чорногорії до НАТО

Американський сенат підтримав вступ Чорногорії до НАТО

Укрінформ
Сенат Сполучених штатів Америки проголосував переважною більшістю голосів за те, щоб схвалити заявку Чорногорії на вступ до НАТО, відкривши таким чином балканській країні дорогу до військового альянсу.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"27 березня 97 сенаторів проголосували за завершення дебатів і дозвіл на голосування наприкінці цього тижня про ратифікацію членства Чорногорії в НАТО. Лише два голоси проти висловили сенатори-республіканці Ренд Пол і Майк Лі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що остаточне голосування відбуватиметься у верхній палаті Конгресу США. Як тільки це відбудеться, Іспанія залишиться єдиною з 28 країн в альянсі, що має схвалити прохання Чорногорії щодо офіційного членства.

Як відомо, підтримка США щодо наміру Чорногорії вступити в альянс виявилася доволі потужною, хоча деякі спостерігачі припускали, що лояльна риторика президента Дональда Трампа щодо Росії може призвести до ослаблення підтримки розширення НАТО. Експерти переконують, що членство Чорногорії в НАТО наблизить країну до політичних і економічних структур Європи, а також посилить роздратування з боку Москви, яка проти розширення альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-