Зять Трампа розповість Сенату про зв'язки з РФ

Зять Трампа розповість Сенату про зв'язки з РФ

Укрінформ
Зять президента Трампа добровільно зголосився відповісти на питання у сенатському комітеті у справах розвідки щодо організації зустрічей з російським послом та іншими іноземними офіційними особами під час виборчої компанії 2016 року.

Це "Радіо Свобода" підтвердили у комітеті з розвідки Сенату США.

"Джаред Кушнер погодився поговорити з комітетом, який проводить розслідування втручання Росії у вибори 2016 року, у тому числі про те, чи є які-небудь зв’язки між колегами Трампа і Кремлем. Наразі невідомо, коли Кушнер свідчитиме і чи буде він під присягою", - йдеться у повідомленні.

Тим часом у Білому домі заявили, що зять Трампа «робив свою справу», звертаючись до іноземних офіційних осіб під час виборчої кампанії. Речник Шон Спайсер заявив у понеділок, що не було нічого «мерзенного» у контактах Кушнера з іноземними лідерами під час кампанії, оскільки це було завдання, яке йому доручили виконати.

Нагадаємо: під час президентської кампанії Трампа Кушнер був його радником і нині обіймає посаду старшого радника в Білому домі. Він є однією з найбільш наближених до президента осіб.

Сенатори хочуть розпитати Кушнера про дві зустрічі з російським послом Сергієм Кисляком, що відбулися в грудні в Trump Tower у Нью-Йорку. Крім того, Комітет цікавлять відповіді щодо зустрічі зятя Трампа з керівником державного банку Росії "Внешэкономбанк". Ця фінансова установа з 2014 року перебуває у списку санкцій, пов'язаних з російською окупацією Криму.

Станом на сьогодні принаймні чотири комітети Конгресу США проводять розслідування щодо можливих спроб Росії вплинути на президентські вибори, а також будь-яких зв'язків оточення Трампа з Москвою. Крім того, як підтвердив минулого тижня директор ФБР Джеймс Комі, слідчі Бюро паралельно опрацьовують ці напрями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-