Меркель назвала, з ким неможлива коаліція після виборів

Меркель назвала, з ким неможлива коаліція після виборів

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель готова до суворої боротьби на виборах у бундестаг восени цього року і говорить сьогодні про можливих майбутніх партнерів по коаліції.

Про плани вона розповіла в понеділок на прес-конференції, присвяченій результатам виборів у федеральній землі Саар, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Моє кредо на виборах: я хочу сказати людям, що стоять перед вибором, що у кінці цього періоду роботи, як і на його початку, завжди залишатимуться проблеми, які потрібно вирішувати», - заявила Меркель, що балотується на четвертий термін канцлерства. 

Говорячи про можливі результати майбутніх виборів у бундестаг 24 вересня, Меркель відповіла ухильно, що «все в руках виборців». Вибори в найменшій федеральній землі ФРН вона вважає «хорошим» стартом. 

Меркель нагадала, що в 2009-2013 роках блок ХДС/ХСС працював в коаліції з Вільною демократичною партією, після - у великій коаліції з Соціал-демократами. Глава уряду допускає можливість коаліціювання своєї політичної сили з цими партіями і в майбутньому. 

У чому Меркель «абсолютно переконана», так це в неможливості створення коаліції з Альтернативою для Німеччини, а також з Лівими.

Ангела Меркель нагадала, що завжди заявляла, що передвиборна кампанія буде важкою, і закликала «не занадто заморочуватися результатами опитувань громадської думки», оскільки результат боротьби вирішується в останні тижні і дні. 

Виборам у бундестаг передують цього року вибори в ландтаги 3 федеральних земель. Перші з них пройшли в минулі вихідні в Саарі. Партія Меркель, ХДС, набрала на них 40,7% голосів, друге місце у партії кандидата в канцлери Мартіна Шульца, СДПН, 29,6% (незважаючи на найбільш оптимістичніші прогнози від «ефекту Шульца»). Ліві отримали 12,9%. Уперше до парламенту Саара увійшли правопопулісти з Альтернативи для Німеччини з 6,2%. При цьому зовсім не потрапили до місцевого парламенту Зелені і СДП. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-