Офіційний Берлін розкритикував масові арешти активістів у Москві і Мінську

Офіційний Берлін розкритикував масові арешти активістів у Москві і Мінську

Укрінформ
У Берліні з великим занепоєнням  сприйняли повідомлення про масові арешти в ході демонстрацій минулими вихідними в Москві і Мінську.

Позицію федерального уряду в понеділок озвучили його офіційний представник Штеффен Зайберт і прес-сенкретар МЗС ФРН Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччини.

«З нерозумінням і стурбованістю взяли ми до уваги повідомлення про арешт в Москві і інших містах сотень мирних демонстрантів, серед яких і відомий російський активіст Олексій Навальний... Федеральний уряд критикує такі кроки як затримання мирних демонстрантів у Росії, як це вже зробив ЄС», - заявив Зайберт. 

Він нагадав, що Російська Федерація визнала принципи ОБСЄ і Ради Європи, отже, визнає право свободи зібрань і висловлювання думок і має їх дотримуватися. Ці демократичні принципи важливі для російської демократії, додав представник німецького уряду. 

Водночас він висловив надію на те, що велика частина затриманих вже відпущена на свободу. «Частина учасників всеросійських протестів проти корупції, що залишилася, має бути щонайшвидше звільнена», - підкреслив Зайберт.

Він також виступив з критикою у зв'язку з арештами демонстрантів у столиці Білорусі Мінську. «Ми вимагаємо звільнити мирних демонстрантів і журналістів», - сказав Зайберт.

Офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер зі своєї сторони зазначив, що Берлін вітав заходи білоруського уряду за останні місяці, в числі яких звільнення політв'язнів. «Проте події минулих вихідних – це крок назад», - заявив він.

Шефер підкреслив, що Німеччина хоче мати хорошу і довірчу співпрацю з Білоруссю - важливим партнером і безпосереднім сусідом ЄС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-