В ЄС засудили дії Мінська на День Волі

В ЄС засудили дії Мінська на День Волі

Укрінформ
В Європейському Союзі засудили дії офіційного Мінська під час акцій протесту, що пройшли в минулі дні.

Заяву про це в суботу, 25 березня, наводить прес-служба Європейської служби зовнішніх дій (EEAS).

У відомстві, зокрема, вказали на затримання журналістів. "Таке придушення свободи слова і зібрань вступає в протиріччя з заявленої Білоруссю політикою демократизації та її міжнародними зобов'язаннями", - йдеться в заяві.

"Як до, так і під час подій Дня Волі і незважаючи на заклики міжнародного співтовариства виявляти стриманість, дії силових відомств були нерегульованими і неналежними", - зазначається в документі. EEAS наполягає, що застосування сили проти учасників мирних акцій не може бути виправдане "ні за яких обставин". Відомство зажадало негайного звільнення всіх затриманих на демонстраціях, а також нагадало, що "кроки, зроблені Білоруссю до забезпечення універсальних фундаментальних свобод, верховенства права та прав людини, залишаться ключем до формування відносин Європейського Союзу з цією країною".

У суботу влада Мінська жорстоко розігнали акцію демократичних сил у День Волі, на яку в столиці зібралися до двох тисяч осіб. Багато громадські діячі й журналісти були "превентивно" затримано і побито.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-