Масові затримання у Мінську:

Масові затримання у Мінську: "українських" білорусів вже відпустили

Укрінформ
Серед затриманих під час акцій протесту в столиці Білорусі 25 березня є щонайменше четверо громадян Білорусі, які постійно живуть у Києві та мають посвідки на проживання в Україні. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила координатор організації "Медійна ініціатива за права людини" Марія Томак. 

"У Мінську затримано щонайменше четверо громадян Білорусі, які мають посвідки на проживання в Україні і які постійно живуть у Києві та займаються правозахисною діяльністю", - зазначила вона.

За словами Томак, ідеться про Паліну Бродік, Яна Авсєюшкіна, Євгенію Андреюк та Марію Квіцинську, яких згодом відпустили. "Станом на зараз їх вже відпустили, але значну кількість затриманих білорусів продовжують утримувати в РВВС", - зазначила вона. 

Як повідомляє Радіо Свобода, Євгенія Андреюк є заступницею голови організації Крим-SOS, також серед затриманих – ще одна співробітниця Крим-SOS Марія Квіцинська. 

Раніше у суботу правозахисна організація "Вясна" повідомила, що до її офісу увірвалися працівники спецзагону міліції, всіх співробітників поклали на підлогу обличчям униз. В офісі відбувся обшук.

Білоруські силовики проводять масові затримання опозиційних активістів. Це відбувалося перед початком запланованої на 14:00 за мінським часом (13:00 за Києвом) акції, присвяченої 99-й річниці проголошення Білоруської Народної Республіки – першої в ХХ столітті незалежної держави білорусів.

Фото: svaboda.org (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-