Папа римський закликав до боротьби проти популізму

Папа римський закликав до боротьби проти популізму

Укрінформ
Необхідно зміцнювати солідарність між країнами Євросоюзу, підкреслив понтифік Франциск в урочистій промові напередодні 60-річчя підписання Римського договору.

Як повідомляє DW, він закликав владу країн Європейського Союзу активніше боротися з поширенням популістських рухів, представники яких, за словами понтифіка, не здатні усвідомити "вузькість своїх поглядів".

Зміцнення солідарності між країнами ЄС є дієвими ліками проти поширення популізму, зазначив Папа, виступаючи перед главами держав і урядів ЄС у п'ятницю, 24 березня. Необхідно знову почати мислити по-європейськи, щоб захиститися від небезпеки сірої одноманітності або тріумфу партикуляризм", - заявив Франциск і застеріг європейських політиків від використання емоцій співгромадян для підвищення власного рейтингу.

Глава римсько-католицької церкви підкреслив, що Європейський Союз зможе подолати нинішню кризу, якщо повернеться до ідеалів засновників ЄС. "Дух європейської солідарності", на думку Франциска, не повинен обмежуватися економічними і фінансовими вимогами. Засновники Євросоюзу говорили про те, що Європа - це не зведення правил, яких слід дотримуватися, і не довідник протоколів і процедур, нагадав Папа. У центрі уваги, за його словами, повинна завжди бути людина. Європа - це "спосіб зрозуміти людей, виходячи з їх трансцендентної невід'ємної гідності", сказав понтифік.

Аудієнція глав держав і урядів країн ЄС у Франциска відбулася напередодні 60-річчя Римського договору, підписаного 25 березня 1957 року урядами ФРН, Франції, Італії, Бельгії, Нідерландів і Люксембургу, який став основою для створення Європейського економічного співтовариства (ЄЕС).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-