У ЄС готуються до складних перемовин із Британією

У ЄС готуються до складних перемовин із Британією

Укрінформ
У Європейському Союзі очікують на складні перемовини із Великобританією стосовно Brexit.

Про це в інтерв'ю канадському телеканалу СВС заявила Єврокомісар із питань торгівлі Сесілія Мальстрем.

За її словами, однією із перших тем стане свобода пересування громадян, оскільки мільйони британців залишаються жити у ЄС і навпаки. «До обговорення цього питання ми підійдемо одним із перших і я поки не розумію, як саме. Все ж Великобританія – це друг, союзник та партнер, тож нам необхідно знайти спосіб співіснування у майбутньому. Однак, ці перемовини будуть складними», - сказала Мальстрем.

Вона додала, що Лондону не вдасться зберегти за собою окремі переваги вільного ринку, у випадку виходу із ЄС. «Якщо ви не є членом єдиного ринку, який передбачає повну свободу руху товарів, капіталу, інвестицій та людей, то не можете обирати лише те, що вам до вподоби. Урешті-решт Великобританія стане повністю незалежною від ЄС і нам доведеться знайти спосіб розв’язання проблем мобільності та торгівлі, потрібна буде нова торговельна угода. Це потребуватиме часу», - підсумувала Єврокомісар.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей 29 березня повідомить керівництво ЄС про початок процедури виходу Сполученого королівства з Європейського Союзу відповідно до статті 50 Лісабонського договору. Глава британського уряду також неодноразово заявляла про жорсткий сценарій виведення країни з ЄС. Це передбачає вихід Британії з єдиного європейського ринку, що дозволяє ввести обмеження на свободу працевлаштування для громадян країн Євросоюзу на території королівства, виключення з Митного союзу з ЄС і вихід з-під юрисдикції Європейського суду в Люксембурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-