Мубарака випустили із в’язниці - ЗМІ

Мубарака випустили із в’язниці - ЗМІ

Укрінформ
Скинутого президента Єгипту Хосні Мубарака було звільнено з в'язниці.

Про це повідомляє SkyNews із посиланням на адвоката. 

"Скинутого президента Єгипту Хосні Мубарака було звільнено з в'язниці після майже шести років ув’язнення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на початку 2011 року в низці арабських країн почалися масові антиурядові протести, спричинені економічними та соціальними проблемами. 

25 січня 2011 кілька тисяч людей в Каїрі вийшли з вимогою відставки Хосні Мубарака. Протести в Єгипті тривали 18 діб.

11 лютого 2011 року президент Єгипту Хосні Мубарак пішов у відставку;

Як повідомляє NEWSru Israel з посиланням на газету "Аль-Ахрам", 13 березня Генеральна прокуратура Єгипту розпорядилася звільнити Мубарака з-під варти. Тоді адвокат екс-президента висловлював надію, що протягом найближчих двох днів Хосні Мубарак покине госпіталь і повернеться до свого каїрський будинок, однак це сталося тільки зараз.

Влітку 2015 року касаційний суд Єгипту задовольнив скаргу Генпрокуратури на виправдальний вирок і призначив перегляд справи щодо Мубарака. Всі інші підсудні, включаючи колишнього главу МВС Хабіба аль-Адлі, були остаточно виправдані.

Мубарака і Аль-Адлі 2 червня 2012 року було засуджено каїрським кримінальним судом до довічного ув'язнення. Суд визнав їх причетними до загибелі мирних громадян в дні заворушень 2011 року. У січні 2013 року кримінальний суд Єгипту задовольнив апеляцію адвокатів екс-президента на вирок.

У листопаді 2014 року каїрський суд зняв з екс-президента Єгипту і його синів всі звинувачення у справі про загибель демонстрантів і корупційних злочинах. Екс-міністр МВС і шість його найближчих помічників, які проходили у цій справі разом з Мубараком, також були виправдані. Це рішення викликало народне невдоволення. Генеральна прокуратура оскаржила рішення суду, заявивши про низку процесуальних порушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-