У Бельгії судитимуть француза, котрий планував теракт в Антверпені

У Бельгії судитимуть француза, котрий планував теракт в Антверпені

Укрінформ
У Бельгії суд вирішить питання про арешт підозрюваного у намірі здійснити теракт в Антверпені, який на машині збирався врізатися у натовп людей.

Про це повідомляє "Ехо Москви".

"Справу розслідує федеральна поліція Бельгії. За її даними, може йтися про намір здійснити теракт. Як повідомляє телерадіокомпанія RTBF, затриманий чоловік родом із Тунісу", - вказується в повідомленні.

Нагадаємо, машину, яка намагалася проїхати на червоне світло по напряму в головний торговий район Антверпена, помітили військові Бельгії. Сталося це напередодні вдень. Загін спробував зупинити автомобіль, проте водій відмовився підкоритися і поїхав у бік вулиці, де було багато людей. Пішоходи вчасно зреагували і встигли розбігтися, ніхто не постраждав. На місце направили групу швидкого реагування, яка затримала підозрілу машину. Зловмисник пересувався на малиновому «універсалі» марки Citroen. В багажнику знайшли зброю, ножі і військову форму.

Пізніше з'ясувалося, що у водія громадянство Франції, це підтвердив президент Франсуа Олланд і закликав громадян своєї країни до повної мобілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-