EUCOM розробило оперативний план захисту Європи від російської агресії – командувач

EUCOM розробило оперативний план захисту Європи від російської агресії – командувач

Укрінформ
Уперше за останні 25 років Європейське командування Збройних сил США (EUCOM) розробило оперативний план захисту Європи, який враховує сучасні загрози, включаючи агресію з боку Росії.

Про це йшлося у вступній промові командувача Європейським командуванням ЗС США генерала Скапаротті на слуханнях в американському Сенаті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"За погодженням попереднього міністра оборони Ештона Картера, Європейське командування вперше за понад 25 років розробило новий оперативний план щодо захисту Європи", - зауважив командувач.

Він підкреслив, що EUCOM зробив очевидний прогрес за останні 12 місяців. "Американські танки повернулися на європейську землю. Літаки F-15 і F-22 демонструють домінування в повітрі по всьому театру бойових дій. Військово-морські сили США перебувають у всіх європейських водах. EUCOM запустив роботу свого Спільного кібер-центру", - констатував Скапаротті. Крім того, він відзначив підтримку військових навчань, поліпшення інфраструктури.

Водночас генерал зазначив, що перед Європейським командуванням стоять, головним чином, три виклики: Росія; радикальні екстремісти; нестабільність у регіонах, що призводить до масових потоків біженців та мігрантів.

Коментуючи російську загрозу, Скапаротті зауважив, що РФ прагне відродитися як світова держава та зневажає міжнародні норми, такі як верховенство права, демократія і права людини.

"У такий спосіб Росія прагне підірвати міжнародну систему й дискредитувати тих, хто її створив на Заході. Наприклад, Росія робить кроки, щоб впливати на внутрішню політику європейських країн, так само, як намагалася зробити це в США", - підкреслив генерал.

Він також нагадав, що Росія неодноразово порушувала міжнародні угоди й договори, що лежать в основі європейського миру й стабільності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-