Молдова протестує: не поїде на Парламентську асамблею СНД у Росії

Молдова протестує: не поїде на Парламентську асамблею СНД у Росії

Укрінформ
Делегація Республіки Молдова не братиме участі у засіданні Парламентської асамблеї СНД, яке пройде в Санкт-Петербурзі з 26 по 28 березня.

Про це на брифінгу в Кишиневі заявив спікер парламенту Молдови Андріан Канду, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«У Санкт-Петербурзі заплановано ряд заходів, приурочених до пленарного засідання Парламентської асамблеї СНД. Делегація Республіки Молдова не братиме участь у цих заходах. Це рішення було ухвалено в контексті оприлюдненої раніше дипломатичної ноти, направленої керівництвом нашої країни на аресу влади РФ. У документі було вказано, зокрема, на упереджене ставлення співробітників спецслужб Росії до молдавських офіційних осіб, які відвідуюють РФ», - підкреслив спікер.

Канду висловив вдоволення тим, що влада РФ запевнила, що уважно проаналізує направлену на їх адресу ноту, проте дотепер офіційної відповіді поки не надходило.

Раніше спікер парламенту Молдови Андріан Канду і прем'єр-міністр Павло Філіпп направили в МЗС Росії ноту, в якій було висловлено занепокоєння влади Республіки Молдова постійними обшуками, яких зазнавали офіційні особи країни під час перетину кордону з РФ. У дипломатичній ноті держчиновникам Молдови було рекомендовано тимчасово утриматися від поїздок до РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-