Ейфелева вежа “згасла” на знак солідарності з Лондоном

Ейфелева вежа “згасла” на знак солідарності з Лондоном

Укрінформ
Лідери західноєвропейських країн, які постраждали від терористичних атак, заявили про солідарність із Британією у зв'язку з учорашнім нападом у центрі Лондона, внаслідок якого загинули п'ятеро людей.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Мер Парижа наказав погасити вогні на Ейфелевій вежі з опівночі за місцевим часом на знак солідарності з тими, хто постраждав у Лондоні", - йдеться у повідомленні.

Французький прем'єр-міністр Бернар Казнев заявив про солідарність із Британією і пообіцяв надати підтримку французам і їх сім'ям, які постраждали під час нападу біля британського парламенту. Повідомляється, що серед них були французькі школярі.

За словами президента Франсуа Олланда, французи розуміють, що відчувають зараз британці, адже торік у Ніцці 14 липня під час святкування Дня взяття Бастилії вантажівка наїхала на натовп на набережній, загинули 84 людини.

Ангела Меркель, канцлер Німеччини, де у грудні стався подібний напад (вантажівка врізалася у натовп на різдвяному ярмарку в Берліні), сказала, що подумки підтримує жителів Лондона і співчуває британцям.

Свою солідарність і співчуття висловили і глави інших держав і урядів.

Президент США Дональд Трамп в телефонній розмові з британським прем'єр-міністром Терезою Мей заявив про свою підтримку.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой засудив напад і також висловив співчуття сім'ям загиблих.

Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл назвав подію біля британського парламенту нападом на свободу і демократію в усьому світі.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що канадці стоять "пліч-о-пліч із британцями у боротьбі проти тероризму".

Як повідомлялося, у Лондоні у середу зловмисник наїхав на людей на Вестмінстерському мосту і зарізав поліцейського. П'ятеро людей разом із нападником загинули, понад 40 дістали поранення. Поліція вважає, що зловмисник міг бути пов'язаний із радикальними ісламістами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-