Розвідка США таки зібрала дані про членів адміністрації Трампа - конгресмен

Розвідка США таки зібрала дані про членів адміністрації Трампа - конгресмен

Укрінформ
Конгресмен-республіканець Девін Нунес, який очолює комітет у справах розвідки Палати представників, заявив, що працівники спецслужб США випадково зібрали дані про членів адміністрації президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Нунес, який також працював у перехідній команді Трампа, заявив, що отримав інформацію, яка наводить його на думку, що збирання даних про контакти членів цієї команди в листопаді, грудні й січні – після обрання Трампа й до того, як він обійняв президентську посаду – було законним", - йдеться у повідомленні.

За його словами, інформація про команду Трампа була зібрана випадково як побічна і не була ціллю спостереження спецслужб.

"При цьому зібрані дані не пов’язані з розслідуванням про можливі контакти людей із оточення Трампа з Росією і розвідувальна цінність цих даних не варта уваги", - додав конгресмен.

Заяву Нунеса розкритикував чільний демократ у комітеті у справах розвідки Адам Шифф. За його словами, подібні коментарі викликають «глибоке занепокоєння» щодо здатності комітету провести варте довіри розслідування контактів представників оточення Трампа з російськими посадовцями і спецслужбами.

"Нунес має вирішити, яка його роль – голови комітету чи представника інтересів Білого дому", - йдеться у заяві Шиффа.

Він додав, що тепер більш ніж будь-коли переконаний, що розслідувати можливі зв’язки кампанії Трампа з Росією має незалежна комісія.

Нагадаємо: нещодавно ФБР підтвердило, що веде розслідування в цій справі. Нунес і Шифф тоді разом підтвердили, що фізичного прослуховування приватного офісу Трампа у Нью-Йорку не було, але Нунес додав, що могли бути й інші способи стеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-