Екс-директора Ощадбанку Молдови затримали за

Екс-директора Ощадбанку Молдови затримали за "аферу століття"

Укрінформ
Колишнього голову Ради директорів збанкрутілого Ощадбанку Молдови Григорія Гачкевича затримано за підозрою у шахрайстві в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє власний кореспондент агентства в Молдові.

Як повідомили в Національному центрі по боротьбі з корупцією, Григорія Гачкевича затримано на три доби у рамках кримінальної справи про шахрайство в особливо великих розмірах: екс-банкір підозрюється в порушенні правил кредитування при наданні одному з економічних агентів кредиту в розмірі 1,7 мільйона євро.

Якщо вина Гачкевича буде доведена, йому загрожує ув'язнення на строк до семи років.

Як повідомляло агентство, в Молдові триває розслідування гучної кримінальної справи про розкрадання з банківської системи країни більше мільярда євро. "Афера століття", як її називають у Молдові, призвела згодом до банкрутства трьох найбільших банків країни - Ощадбанку, Соціального банку і UNIBANK.

Генеральна прокуратура порушила за фактом розкрадання банківського мільярда більш як 40 кримінальних справ, багато з яких вже направлено в судові інстанції. Прокуратура не виключає, що до розкрадання банківських коштів причетний і екс-прем'єр Молдови Влад Філат, засуджений вже до 9 років ув'язнення за хабарництво.

 Уряд Молдови, у свою чергу, вважає одним з пріоритетних своїх завдань повернення в країну викрадених банківських коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-