Британія теж заборонила ноутбуки на авіарейсах з шести країн

Британія теж заборонила ноутбуки на авіарейсах з шести країн

Укрінформ
Британський уряд одразу після США оголосив про заборону перевезення ноутбуків та інших електронних пристроїв у ручній поклажі на пасажирських авіарейсах з Туреччини, Лівану, Йорданії, Єгипту, Тунісу та Саудівської Аравії.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Як зазначається, заборона також стосується планшетів і DVD-плеєрів, що є аналогічним заходом, про який раніше оголосили в США щодо рейсів з восьми країн.

В уряді Великобританії заявили, що таке рішення прийнято задля посилення повітряної безпеки і є "необхідним, ефективним, пропорційним".

"Заборона поширюється на будь-який пристрій більше ніж 16 см завдовжки, 9,3 см завширшки і завтовшки більше 1,5 см. Пристрої, які підпадають під заборону, в тому числі електронні книги, потрібно буде помістити в багажному відсіку", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: Сполучені Штати ввели тимчасову заборону на перевезення електронних пристроїв, більших за смартфон, у салоні літаків на авіарейсах з восьми країн з переважним мусульманським населенням. До списку потрапили аеропорти Каїру (Єгипет), Дубаю і Абу-Дабі (ОАЕ), Стамбулу (Туреччина), Дохи (Катар), Амману (Йорданія), Кувейт-сіті (Кувейт), Касабланки (Марокко); а також Джидди і Ер-Ріяду (Саудівська Аравія).

Дев'ять авіакомпаній були повідомлені з боку США про запровадження нових процедур в ніч на вівторок і повинні дотримуватися її протягом наступних 96 годин. Серед них - Egyptair, Emirates Airline, Etihad Airways, Kuwait Airways, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Royal Jordanian Airlines, Saudi Arabian Airlines й Turkish Airlines.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-