Законопроект Трампа замість Obamacare досі не набрав підтримки республіканців

Законопроект Трампа замість Obamacare досі не набрав підтримки республіканців

Укрінформ
За два дні до винесення на сесійне голосування в нижній палаті американського Конгресу, законопроект про медичне обслуговування, ініційований командою Трампа на заміну Obamacare, досі не набрав мінімальної підтримки всередині Республіканської партії.

На це звертає увагу у вівторок американське видання Politico.

"Попри відчайдушні зусилля з лобіювання, президент Трамп і республіканські лідери Палати представників ніяк не можуть назбирати голосів, необхідних для затвердження законопроекту на заміну Obamacare", - йдеться в публікації.

Ситуація не змінилася навіть за 48 годин до того, як проект закону надійде на загальне голосування до нижньої палати Конгресу, нагадує видання.

Причина в тому, що республіканці-консерватори з Кокусу Свободи Палати представників загрожують зірвати голосування, наполягаючи на тому, що новий документ нічого особливо не змінює. Крім того, кілька конгресменів-республіканців також не підтримують законопроект на заміну Obamacare. Вони вважають, що втратять політичні дивіденди, якщо проголосують за новий документ, який все-одно не пройде через Сенат.

"У результаті, республіканська більшість у нижній палаті Конгресу поки не може заручитися підтримкою необхідних 215 голосів. Всякий раз, коли ініціатори закону йдуть на компроміси в окремих питаннях, це не влаштовує інших представників партії", - пише видання.

Нагадаємо: закон про медичне обслуговування малозабезпечених верств населення в США Obamacare забезпечував доступне медичне страхування для близько 20 млн американців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-