Міністр оборони Польщі ініціював слідство проти Туска за Смоленську катастрофу

Міністр оборони Польщі ініціював слідство проти Туска за Смоленську катастрофу

Укрінформ
Міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич подав до Національної прокуратури Польщі заяву про підозру у скоєнні дипломатичної зради екс-прем'єром Польщі Дональдом Туском у справі Смоленської катастрофи.

Про це Мацеревич заявив у інтерв'ю виданню Gazeta Polska Codziennie.

“Колишній прем'єр має відповідати перед судом, і суд повинен поставитися до нього у відповідності із законом”, - заявив Мацеревич.

Він зазначив, що йдеться не про недбалість, а про злочин з боку Туска. “Прем'єр Дональд Туск заключив з Володимиром Путіним нелегальну угоду на шкоду Польщі і повинен за це відповісти”, - підкреслив Мацеревич.

Він додав, що жодна посада в польській чи європейській інституції не звільняє від відповідальності за настільки серйозні злочини, в яких підозрюється Туск.

У вівторок речник Національної прокуратури Польщі Ева Вільк повідомила, що в понеділок у прокуратурі зареєстровано заяву Мацеревича у справі щодо підозри Туска в дипломатичній зраді у справі Смоленської катастрофи. Підозра стосується статті 129 Карного кодексу, яка передбачає 10 років ув'язнення для осіб, які у відносинах з урядами інших країн чи зарубіжних організацій діяли на шкоду Польщі.

Польська влада закидає Туску, зокрема, те, що він віддав міжнародне слідство у справі Смоленської катастрофи в руки росіян і відразу не вимагав повернення уламків літака екс-президента Лєха Качинського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-