Сирійські ППО збили ізраїльський безпілотник - ЗМІ

Сирійські ППО збили ізраїльський безпілотник - ЗМІ

Укрінформ
Дамаск заявляє, що системи протиповітряної оборони Сирії збили ізраїльський безпілотник над містом Ель-Кунейтра.

Про це повідомляє ліванський телеканал Al Mayadeen, який, за деякими даними, пов'язаний з шиїтським угрупуванням "Хезболла".

Сирійська сторона стверджує, що апарат був збитий після того, як порушив повітряний простір країни.

У свою чергу ізраїльське видання Jerusalem Post, посилаючись на джерела в Тель-Авіві, пише, що безпілотник дійсно впав, однак не був збитий.

Місто Ель-Кунейтра з 70-х років XX століття знаходиться в нейтральній демілітаризованій смузі між ізраїльським та сирійським кордоном та контролюється силами ООН.

Конфлікт між Сирією та Ізраїлем загострився після того, як 17 березня літаки ізраїльських ВПС завдали ударів по кількох цілях на території Сирії. Метою операції було знищення зброї, призначеного для ліванського радикального угрупування "Хезболла", яку в Ізраїлі вважають терористичною.

Повідомлялося, що коли літаки вже повернулися на територію Ізраїлю, по них з території Сирії були випущені кілька ракет ППО, одна з яких була перехоплена ізраїльською системою ППО "Стріла". Місцеві ЗМІ зазначають, що це було перше бойове застосування цієї системи.

Командування збройних сил Сирії заявило, що ракетою був збитий один з ізраїльських літаків. Армія оборони Ізраїлю спростувала ці твердження, заявивши, що всі літаки, які брали участь в антитерористичній операції, благополучно повернулися на свої бази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-