Екс-депутата парламенту Молдови звинувачують у шпигунстві на користь РФ

Екс-депутата парламенту Молдови звинувачують у шпигунстві на користь РФ

Укрінформ
Співробітники правоохоронних органів Молдови затримали колишнього депутата парламенту Юрія Болбочану, звинуваченого в шпигунстві на користь Росії та державній зраді.

Про це передає власний кореспондент агентства в Молдові.

«За наявною у правоохоронців інформацією, Болбочану був завербований агентами однієї з іноземних спецслужб кілька років тому. Вперше в сучасній історії Республіки Молдова розслідується кримінальну справу про шпигунство в користь іншої держави і про державну зраду», - повідомив прокурор Віталіє Бусуйок.

За даними слідства, Болбочану займався збором секретної інформації, що становить державну таємницю, для подальшої її передачі іноземній агентурі. Бусуйок повідомив також, що екс-депутат був завербований російськими спецслужбами і підтримував зв'язок через заступника військового аташе при посольстві Росії в Молдові.

У прокуратурі по боротьбі з організованою злочинністю також повідомили, що у слідства є докази таємних зустрічей колишнього депутата з агентами іноземної розвідки, під час яких він передавав інформацію на електронних носіях, отримуючи натомість в якості винагороди великі суми грошей.

Під час обшуків в будинку Болбочану слідчі виявили 23 тисячі доларів готівкою, а також електронні носії інформації.

Суд сектора Боюкани молдавської столиці виніс вердикт про арешт Юрія Болбочану строком на 30 днів. Якщо провина затриманих буде доведена, йому загрожує тюремне ув'язнення терміном від 12 до 20 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-