У Польщі найбільшу довіру мають президент і прем’єр

У Польщі найбільшу довіру мають президент і прем’єр

Опитування
Укрінформ
У Польщі найбільшу довіру населення продовжують мати президент Анджей Дуда і глава уряду Беата Шидло. Рейтинг недовіри очолюють міністр оборони Антоній Мацеревич і лідер правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський.

Про це йдеться в опитуванні Центру досліджень громадської думки (СBOS), проведеному на початку березня.

Довіру до Дуди у березні декларувало 52% поляків, що на 2% менше ніж в лютому. Недовіряють главі польської держави 29% поляків, що на 1% більше ніж у лютому.

Водночас, глава уряду Шидло користується підтримкою 51% населення країни, що на 1% менше, ніж місяць тому. Не довіряють главі польського уряду 35% поляків, що на 2% більше ніж місяць тому.

На третьому місці рейтингу довіри у Польщі розмістився лідер руху Kukiz’15 Павел Кукіз, якому довіряють 48%, що на 3% менше ніж у лютому. Водночас, не довіряють політику 27% поляків.

Лідером недовіри (60%) серед політиків у Польщі є міністр оборони Мацеревич, що на 5% більше ніж у лютому. Йому довіряють лише 26% поляків.

Крім нього, рейтинг недовіри очолюють лідер PiS Качинський (53%), а також лідери опозиційних партій Громадянська платформа (РО) і “Сучасна” Гжегож Схетина і Ришард Петру — по 40%. Довіру вони мають, відповідно, у 34%, 28% та 27% поляків.

Фото: Maciej Biedrzycki/KPRP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-