МЗС Польщі звинувачує іноземний медіахолдинг у порушенні свободи ЗМІ

МЗС Польщі звинувачує іноземний медіахолдинг у порушенні свободи ЗМІ

Укрінформ
МЗС Польщі звинуватило керівництво німецько-швейцарського медіахолдингу Ringier Axel Springer, який володіє значними медіаактивами в Польщі, у втручанні в роботу незалежних ЗМІ на території країни.

Польське зовнішньополітичне відомство розбиратиметься у справі надісланого листа від керівника медіахолдингу його польським працівникам з критикою польського уряду і не виключає виклику до МЗС посла Німеччини в РП, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Ми висловлюємо занепокоєння, що німецько-швейцарський концерн Ringier Axel Springer Media надіслав листа своїм польським працівникам, що може бути спробою втручання у незалежність ЗМІ в Польщі. Ситуація ринку медіа в Польщі вже багато разів була предметом  двосторонніх розмов, ми проситимемо наших партнерів прояснити ситуацію”, - повідомило МЗС Польщі в коментарі виданню wpolityce.pl.

Напередодні телеканал TVP1 оприлюднив зміст листа керівника Ringier Axel Springer Media Марка Декана, в якому той, пишучи про спротив уряду Польщі переобраню Дональда Туска на посаду президента Євроради, зазначив, що “ідеологи і примітивні ідеології програли цінностям і здоровому глузду”.

“Однозначним переможцем не є Туск, як і Качинський не є єдиним, хто програв. Разом з Туском перемогли поляки - усі ті, хто пишається приналежністю до ЄС... А серед тих, хто  програв у цьому зіткненні разом з Ярославом Качинським - добра репутація Польщі як надійного партнера”, - йдеться у листі Декана.

Ringier Axel Springer Media з 50% на 50% німецьким та швейцарським капіталом володіє значним активном ЗМІ у Польщі, зокрема інтернет-порталам Onet.pl, виданнями Newsweek, Fakt, Forbes та багатьма іншими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-