США розширили список глобальних терористів особливої категорії

США розширили список глобальних терористів особливої категорії

Укрінформ
Держдепартамент США оголосив про внесення двох представників організації "Аль-Аштар" у Бахрейні й Ірані до списку глобальних терористів, які загрожують безпеці на міжнародному рівні, а також національній безпеці Сполучених Штатів.

Відповідну заяву відомство поширило в п'ятницю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент вніс Ахмада Хасана Юсуфа і Алсаїда Муртада Маджида Рамадхан Алауї до списку глобальних терористів особливої категорії – відповідно до указу президента 13224, який запроваджує санкції проти іноземних осіб та груп, які здійснили або представляють значний ризик вчинення терористичних актів, що загрожують безпеці громадян США або національній безпеці, зовнішній політиці чи економіці Сполучених Штатів", - йдеться в документі.

Алауї пов'язаний з бригадами "Аль-Аштар" в Бахрейні (ААБ). Юсуф є також одним із керівників бригади "Аль-Аштар" в Ірані – державі, яка визнана спонсором тероризму, підкреслюється у заяві.

Організація "Аль-Аштар" взяла на себе відповідальність за численні терористичні акти, в тому числі з жертвами, спрямовані переважно проти поліції та служб безпеки у Бахрейні. 

Розширення списку терористів стало реакцією США на зростання кількості збройних нападів у Бахрейні, куди Іран постачає зброю, фінансування та проводить підготовку бойовиків. "Це є ще одним кроком у нашому постійному прагненні активно перешкоджати дестабілізуючим діям Ірану, пов'язаному з тероризмом у регіоні. Ми будемо продовжувати стояти разом з Бахрейном у боротьбі з цими загрозами", - підкреслили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-