Туреччина погрожує шокувати Європу: припинять стримувати біженців

Туреччина погрожує шокувати Європу: припинять стримувати біженців

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу пригрозив шокувати Європу, відправивши 15 тисяч біженців на місяць на території ЄС.

Про це повідомляє AFP.

"Якщо ви хочете, ми могли б відкрити шлях для 15 тисяч біженців, яких ми не посилаємо щомісяця, і шокувати Європу», - сказав Сойлу.

Як відомо, Анкара і Брюссель майже рік тому підписали міграційну угоду, завдяки якій суттєво зменшився потік мігрантів з Туреччини в Європу. Однак зараз вона знаходиться під загрозою через дипломатичну кризу, пов'язану із забороною турецьким міністрам проводити агітаційні політичні мітинги в Європі.

Міністр закордонних справ Чавушоглу вже дав зрозуміти, що Туреччина може розірвати угоду.

Криза була викликана тим, що Нідерланди і Німеччина відмовилися дозволити турецьким міністрам провести кампанію на підтримку референдуму з питання про розширення повноважень президента Реджепа Таїпа Ердогана, що відбудеться 16 квітня. 

Сойлу, якого вважають близьким до Ердогана, звинуватив Гаагу і Берлін у причетності до протестів проти нього у червні 2013  року, прокурдських заворушень у жовтні 2014-го і невдалої спроби перевороту у липні 2016 року.

"Вони намагаються завершити ту роботу, яку вони не закінчили. Хто робить цю роботу? Це Нідерланди і Німеччина", - сказав Сойлу.

Він звинуватив Європу в нездатності допомогти Туреччині увійти в блок і в тому, що вона не допомагає у боротьбі з терором.

"Європо, у тебе є мужність...? Нагадуємо вам, що ви не можете грати в цьому регіоні та ігнорувати Туреччину", - зазначив він.

Європейський союз очікує, що Туреччина продовжить реалізацію угоди, яка різко скоротила число мігрантів, що використовували шлях через Егейське море.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-