Литовському депутату загрожує імпічмент за “дружбу” з  Газпромом і “Путін-ТБ”

Литовському депутату загрожує імпічмент за “дружбу” з Газпромом і “Путін-ТБ”

Укрінформ
Депутатату парламенту Литви загрожує імпічмент і розслідування за можливі зв’язки з російським бізнесом та ЗМІ, які можуть загрожувати національній безпеці країни.

Про це повідомляє Euractiv.

“Парламент Литви проголосував 16 березня за те, щоб ініціювати імпічмент соціал-демократу Міндаугасу Бастісу після того, як спецслужби країни відмовилися видати йому допуск вищого рівня”, - йдеться у повідомленні.

За словами спецслужб, Бастіс вразливий для впливу через його тісні особисті відносини з людьми, які представляють російського державного ядерного монополіста "Росатом", російську газову монополію "Газпром" та російське державне телебачення.

"Ми прийшли до висновку, що зв'язки Бастіса та інші обставини дають підстави сумніватися в надійності цієї людини", - йдеться у листі глави секретної служби на адресу спікера парламенту.

У спецслужбах також зазначають, що Бастіс діяв в інтересах своїх знайомих, в тому числі коли в 2012-2013 роках організовував зустрічі між співробітником "Росатому" і тодішнім прем'єр-міністром Альгірдасом Буткявічюсом.

У свою чергу на тлі звинувачень Бастіс подав у відставку з поста віце-спікера, однак заявив, що він не порушив жодних законів і відмовився звільнити своє місце в парламенті.

"Я знаю, що я не скоював ніяких правопорушень, які б порушували б литовські закони", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-