США і Саудівська Аравія домовились поглибити військову взаємодію

США і Саудівська Аравія домовились поглибити військову взаємодію

Укрінформ
Поглиблення відносин у сфері регіональної безпеки й оборони, протистояння загрозам Ірану та боротьба з тероризмом стали основними темами зустрічі міністрів оборони США – Джеймса Меттіса і Саудівської Аравії – заступника спадкоємного принца Мохаммеда бін Салмана.

Як повідомив речник оборонного відомства США капітан Джефф Девіс, зустріч відбулася в четвер у Пентагоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міністр Маттіс і заступник наслідного принца підтвердили важливість відносин у галузі оборони між США і Саудівською Аравією, а також обговорили ситуацію у сфері безпеки на Близькому Сході, включаючи протидію діям Ірану щодо дестабілізації обстановки в регіоні, а також двостороннє військове співробітництво в боротьбі з ІДІЛ та іншими транснаціональними терористичними організаціями", - зазначається в офіційному повідомленні за результатами зустрічі.

Крім того, повідомляється, що сторони підтвердили готовність поглиблення оборонного партнерства та домовились про подальшу тісну взаємодію.

У Пентагоні також зауважили, що це не єдина зустрічі Мохаммеда бін Салмана в Вашингтоні з метою обговорення подальших перспектив. Зокрема, у вівторок він зустрічався з президентом США Дональдом Трампом в Білому домі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-