У Нідерландах починається процес формування коаліційного уряду

У Нідерландах починається процес формування коаліційного уряду

Укрінформ
Лідери обраних партій у Нідерландах вперше після виборів зустрілися, щоб обговорити питання формування нового складу коаліційного уряду.

Про це повідомила прес-служба Нижньої палати парламенту Нідерландів.

"Сьогодні, 16 березня, лідери обраних партій (базуючись на даних попередніх результатів) зустрілися на запрошення спікера Нижньої палати парламенту Кхадіши Аріб, щоб представити свої позиції щодо формування нового уряду", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час консультацій було визначено, що дебати стосовно нового складу парламенту відбудуться 23 березня. Крім того, було прийнято рішення, що міністр охорони здоров'я країни нинішнього уряду Едіт Схіпперс займеться попередньою підготовкою до дебатів. Їй відводиться неофіційна роль, мета якої - використати час між офіційним оголошенням результатів 21 березня та представленням нового складу Нижньої палати 23 березня,  щоб попередньо вивчити питання формування нової коаліції.

Як повідомляв Укрінформ, вибори у Нідерландах відбулися 15 березня. Згідно із попередніми результатами, лідирує партія прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте. Вона здобуває 33 із 150 місць у парламенті.

Після виборів у Нідерландах традиційно формується коаліційний уряд, адже за всю парламентську історію країни жодна з партій не здобувала більше 50% голосів на виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-