Туск сказав, хто може бачити

Туск сказав, хто може бачити "фашистів" у Нідерландах

Укрінформ
Лише "повністю відірвані від реальності" політики можуть заявляти, що у нідерландському місті Роттердамі є "фашисти".

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск, відповідаючи на слова Президента Туреччини Реджепа Ердогана, який назвав голландську владу "фашистами", повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Нідерланди є Європа. І сьогодні я хочу сказати, що Європа – це Нідерланди. Це місце мира і демократії. І, звичайно, Роттердам також. Місто Ерасмуса, що було брутально зруйноване нацистами. І нині воно має мера, який народився у Марокко. Якщо хтось бачить фашизм у Роттердамі, то він повністю відірваний від реальності", - сказав Туск, виступаючи у Європарламенті.

Він наголосив, що висловлює солідарність з Нідерландами.

Як відомо, минулими вихідними влада Нідерландів відмовила у в'їзді до країни міністрові закордонних справ Туреччини Мевлюту Чавушоглу, який мав намір виступити з промовою у турецькому консульстві у Роттердамі. Літаку турецького міністра не дозволили здійснити посадку в Нідерландах. З країни також видворили міністра у справах сім'ї та соціальної політики Туреччини Фатму Бетюль Сайян Кайя - місцева влада оголосила її "небажаним іноземним громадянином".

Дії Нідерландів викликали різке невдоволення Анкари. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав нідерландську владу "фашистами", заявив, що Нідерланди діють "як бананова республіка", і запропонував міжнародним організаціям запровадити санкції проти уряду в Гаазі. Чавушоглу, перебуваючи у Франції, назвав Нідерланди "столицею фашизму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-