У Британії назвали абсурдними деякі припущення щодо референдуму в Шотландії

У Британії назвали абсурдними деякі припущення щодо референдуму в Шотландії

Укрінформ
Провести законний референдум з питання про незалежність Шотландії наприкінці 2018 року - початку 2019 року, як наполягає перший міністр країни Нікола Стерджен, неможливо.

Про це заявив міністр у справах Шотландії у британському уряді Девід Манделл, повідомляє Reuters.

"Буде неможливо для людей у ті терміни, які запропонувала Нікола Стерджен, скласти для себе обгрунтовану думку і, отже, отримати законний, справедливий та вирішальний референдум", - сказав Манделл.

"Існує таке приховане припущення щодо вимог референдуму, що якщо він відбудеться і люди проголосують за незалежність, то цим можна буде зупинити вихід Шотландії зі складу ЄС. Це абсурд", - сказав Манделл.

Як свідчать результати опитування, проведеного з 9 по 14 березня, 43% шотландців висловилися за незалежність, у той час як 57% вважають, що краще залишитися в складі Великої Британії.

У понеділок, 13 березня, перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що вимагатиме проведення нового референдуму про незалежність, який має пройти наприкінці 2018 року або на початку 2019 року, до початку виходу Британії з ЄС.

За її словами, наступного тижня вона звернеться до парламенту Шотландії. За її словами, цей крок необхідний для того, щоб захистити інтереси шотландців в результаті Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-