Віце-президент США Пенс відправиться в турне до країн Азії

Віце-президент США Пенс відправиться в турне до країн Азії

Укрінформ
Слідом за азіатським турне держсекретаря США Рекса Тіллерсона та запланованого на квітень візиту до США президента Китаю, наступного місяця також очікується азіатське турне віце-президента США Майка Пенса до країн Азії, що свідчить про зовнішні пріоритети Вашингтона.

Про це повідомило в понеділок із посиланням на джерела інформагентство Reuters.

"Віце-президент США Майк Пенс відвідає Японію і Індонезію під час азіатського турне наступного місяця",- зазначає агентство з ремаркою, що повідомлення про візит з'явилося на тлі побоювань про те, що адміністрація Трампа має намір зробити розворот у політиці США в Азії.

Очікується, що під час візиту до Токіо Пенс продовжить двосторонній економічний діалог. Крім того, очевидно, обговорюватиметься взаємодія на тлі ракетно-ядерної загрози з боку КНДР, а також убивство в Малайзії зведеного брата лідера Північної Кореї Кім Чен Ина.

Візит віце-президента до Японії відбуватиметься на тлі інтенсивного двостороннього діалогу, в тому числі першого візиту до Токіо глави Пентагону, зустрічі прем'єр-міністра Сіндзо Абе з Дональдом Трампом у США минулого місяця, а також запланованого днями візиту глави Держдепартаменту США Рекса Тіллерсона до цієї країни.

Крім того, за інформацією джерела, планується, що Майк Пенс відвідає Джакарту. Натомість, як повідомило видання Nikkei Asian Review, Пенса також чекають у Південній Кореї і Австралії. Серед питань, які можуть обговорюватися, називаються протистояння загрозам тероризму, безпека в регіоні, а також торговельно-економічні відносини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-