У Шотландії прогнозують перемогу прихильників незалежності

У Шотландії прогнозують перемогу прихильників незалежності

Укрінформ
У Шотландській національній партії (ШНП) заявляють про зростання кількості прихильників незалежності Шотландії і прогнозують перемогу, якщо буде проведено відповідний референдум.

Про це розповів речник ШНП з питань закордонних справ Алекс Салмонд, пише The Guardian.

В національній партії, незважаючи на результати попереднього референдуму, вважають що другий референдум про незалежність може відбутись, повідомив Салмонд.

Джерело в уряді Шотландії підтвердило слова Салмонда, заявивши, що в той час як перший міністр Нікола Стерджен ще має прийняти остаточне рішення, референдум можуть анонсувати вже "за кілька тижнів".

У партії передбачають, що референдум може відбутись восени 2018 року або навесні 2019, у вікні між початком і завершенням переговорів про вихід Великобританії з ЄС.

Як пише видання, такий референдум є авантюрою. Однак Салмонд цілком впевнений, оскільки останнє опитування Ipsos Mori для шотландського телебачення, вказує на те, що Шотландія розділилися порівну – на підтримку незалежності висловилось 50% потенційних виборців.

Це хороша основа для подальшої роботи, вважає Салмонд. Він нагадав, що під час проведення референдуму у 2014 році кількість прихильників незалежності зросла від 28% на початку кампанії до 45% після її завершення. Отже можна очікувати зростання в ході нової кампанії.

"Я думаю, що потенційно за незалежність можуть проголосувати 60%. А може бути і більше", - сказав він.

Парламент Шотландії переважною більшістю голосів проголосував проти прийняття запропонованого прем'єром Великої Британії Терезою Мей плану щодо виходу країни з ЄС, нагадує Українська правда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-