У Грузії стихійна акція проти поліції переросла в заворушення

У Грузії стихійна акція проти поліції переросла в заворушення

Відео
Укрінформ
У Батумі на південно-заході Грузії в суботу, 11 березня, відбулася стихійна акція протесту проти дій місцевої поліції, яка переросла в зіткнення демонстрантів з поліцейським спецназом.

В результаті інциденту понад 20 осіб госпіталізовано, повідомляє "Новини-Грузія".

У столиці регіону Аджарія близько тисячі людей вийшли на спонтанну акцію після того, як патрульна поліція вдень 11 березня затримала водія, який відмовився оплачувати штраф за порушення ПДР в 200 ларі (близько 4,7 тисячі рублів) і вступив у перепалку з співробітником патрульної служби. За нього заступилися ще кілька людей, і в результаті словесний конфлікт переріс у бійку. В результаті поліція затримала водія та ще п'ять осіб за вчинення опору представникам влади.

Після цього невдоволені городяни зібралися на мітинг біля управління поліції і зажадали звільнити її нового начальника Малхаза Батіашвілі. На думку місцевих жителів, з його призначенням поліцейські почали виписувати необґрунтовано високі штрафи. Після того, як мітингувальники почали кидати каміння та підпалили кілька машин, правоохороці застосували сльозогінний газ і гумові кулі. В результаті зіткнень постраждали понад 20 осіб, у тому числі 11 поліцейських і депутат від правлячої "Грузинська мрія - Демократична Грузія" Іраклій Чеишвілі. Всі вони доставлені в лікарні міста.

Після зіткнень в Батумі міністр внутрішніх справ Грузії Георгій Мгебрішвілі заявив, що затриманих звільнено, але вони будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. У МВС підкреслюють, що звільняти нового голову місцевої поліції не збираються, а порушення в роботі поліцейських повинна розслідувати спеціальна служба і Генеральна інспекція.

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі закликав громадян країни зберігати спокій і не допустити більшої ескалації ситуації, що виникла в результаті акції протесту в місті Батумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-