В Австралії спалахнули пристрасті через іноземну підтримку політиків

В Австралії спалахнули пристрасті через іноземну підтримку політиків

Укрінформ
Урядова коаліція та парламентська опозиція Австралії не змогли узгодити позиції стосовно долі законопроекту про заборону іноземних інвестицій у політичне життя країни.

Про це повідомляє видання The Australian.

«Ми повинні гарантувати незалежність австралійських виборів», - наголосив прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл під час внесення законопроекту на розгляд Федерального парламенту.

Ініціатіва заборонити прямі іноземні інвестиції для політичних партій та громадських рухів Австралії була запропонована урядом після інформації про втручання РФ у вибори в США та інших країнах.

Опозиція в особі Лейбористської партії та Партії зелених підтримали ініціативу у частині заборони іноземної підтримки політичних партій, однак опротестували можливість заборони такої допомоги для громадянського суспільства та благодійних організацій, наголосивши, що такий крок призведе до обмеження участі цих груп у громадянській дискусії.

Австралія є однією з небагатьох розвинених західних демократій, яка дозволяє іноземні політичні пожертвування, що заборонені у таких країнах як Великобританія, США, Канада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-