Меркель прокоментувала реакцію Польщі на переобрання Туска

Меркель прокоментувала реакцію Польщі на переобрання Туска

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель привітала переобрання напередодні Дональда Туска на пост голови Європейської Ради на наступні 2,5 роки і висловила надію, що позиція Варшави щодо цього питання не виллється у блокаду.

Про це вона заявила, коментуючи результати першого дня саміту ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що навіть при кваліфікованій більшості важливий консенсус... Але пошук консенсусу, звичайно, не може бути використаний для блокад», - висловила свою думку канцлер.

Меркель зазначила, що такий результат голосування був прогнозованим. «Ми - 27 країн - всі погодилися з тим, що Дональд Туск є правильним президентом для нас, і лише Польща не висловила вотум», - зазначила канцлер. При цьому вона висловила сподівання, що відносини з Польщею «зможуть повернутися до розумної кооперації».

Керівник німецького уряду впевнена, що рішення про переобрання Туска, з яким у 27 глав держав і урядів склалися добрі і конструктивні відносини, було правильним, оскільки являє собою спадкоємність і стабільність. Вона також впевнена, що всі 27 країн ЄС зацікавлені у подальшому розвитку Європейського Союзу.

Як повідомлялося, за кандидатуру Дональда Туска напередодні проголосували 27 з 28 держав-членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-