ЄС перегляне критерії призначення керівників Євроради�

ЄС перегляне критерії призначення керівників Євроради

Укрінформ
Глави держав та урядів країн-членів ЄС планують переглянути процес та критерії призначення кандидатів на посаду президента Європейської ради, а також на інші високі посади у керівних інституціях.

Це питання набуло актуальності у зв’язку із суперечностями, які виникли під час переобрання Дональда Туска на посаду голови Європейської ради на наступний термін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Європейська рада вирішила повернутися наприкінці цього року до питання щодо процесу, критеріїв та балансів відносно призначень високого рівня упродовж наступного інституційного циклу», - йдеться у висновках, які оприлюднені від імені президента Європейської ради за результатами першого дня саміту ЄС, який проходить 9-10 березня у Брюсселі.

Документ планувалося затвердити як офіційну політичну позицію Європейської ради, яку мали підтримати одноголосно усі 28 лідерів країн-членів ЄС. Водночас Польща через незгоду із переобранням Туска президентом Європейської ради заблокувала решту рішень цієї керівної інституції.

У п’ятницю, на другий день зустрічі високого рівня, 27 лідерів ЄС (без Великої Британії) обговорюють стратегію подальшого розвитку Євросоюзу. Основні положення про майбутнє організації мають бути відображені у декларації Римського саміту, який пройде 25 березня з нагоди 60-ї річниці заснування Співтовариства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-