Пожежа у дитячому притулку Гватемали: загиблих вже 34

Пожежа у дитячому притулку Гватемали: загиблих вже 34

Укрінформ
Кількість жертв пожежі в реабілітаційному центрі в Гватемалі зросла до 34.

Про це повідомляє AFP.

Ще близько 20 постраждалих дівчаток-підлітків залишаються в лікарні. Більшість з них у критичному стані. Всім жертвам від 14 до 17 років.

Чому виникла пожежа, поки всі ще точно не відомо. У поліції припускають, що дівчата самі підпалили матраци після того, як їх на час ізолювали після втечі більше десяти дітей.

Тим часом, як повідомляють місцеві ЗМІ, однією з причин масової загибелі дітей під час пожежі в центрі реабілітації жертв сімейного насильства в Гватемалі могло те, що дітей просто зачинили в замкненій на ключ кімнаті.

"Вони сиділи під замком в одному приміщенні площею не більше чотирьох квадратних метрів, там було приблизно 60 дівчаток", - наводить портал Prensa Libre заяву в конгресі країни прокурора у справах дитинства Глорії Кастро.

Прокурор зазначила, що двері і вікна кімнати були надійно закриті, а таку високу концентрацію підлітків в маленькому просторі вона пояснила покаранням з боку керівництва центру за масову втечу вихованців, що стався напередодні пожежі.

Нагадаємо: пожежа в реабілітаційному центрі для жертв сімейного насильства, розташованому недалеко від столиці країни, виникла 8 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-